Strands historia

Företaget grundades 1965 av Gösta Strand. Han hade då varit i branschen sedan 1957 efter att tidigare ha varit verksam som elektriker i många år. 1957 var för övrigt också året som Wascator kom med sin första helautomatiska tvättmaskin. 

 

Wascator var tidigt ett basmärke i verksamheten vid starten av det egna företaget 1965, och Strands Maskin blev tidigt ett auktoriserat serviceföretag för just Wascator.

Verksamheten växte sakta men säkert och 1970 började sonen Lennart Strand i företaget som servicetekniker och installationsmontör.  Bara sju år senare blev Strands Maskin också auktoriserad servicestation och återförsäljare för Osby Tvättutrustningar. Företaget expanderade under det kommande decenniet och utökade med fler anställda.

Servicetekniker Lennart Landgren började i företaget 1991. När han gick i pension hade han arbetat med professionell tvättutrustning från 1969 till 2013. Han var en oerhört duktig och plikttrogen medarbetare. 

Veta mer? Läs mer om våra senare år längre ner på sidan.

 

Det moderna Strands Maskin

 

2000 
Det genomfördes en omstrukturering inom Electrolux-koncernen, då Osby Tvättutrustningar slogs ihop med Electrolux-Wascator. Varumärket blev Electrolux-Wascator och Strands Maskin fick än en gång förtroendet som auktoriserad servicestation och återförsäljare.

2003 
Vi anställde Peter Comét som servicetekniker och installationsmontör. Peter Comét har lång erfarenhet från branschen och har även haft eget serviceföretag för hushållsmaskiner. Peter har el och kylbehörighet och är även huvudansvarig för installation och service på elektroniska bokningssystem.

2004 
Det var året Electrolux-Wascator ändrade namn till Electrolux Laundry Systems.

2005
Strands Maskin blev auktoriserad återförsäljare för högkvalitetsmärket Miele Professional och givetvis med serviceansvar även på deras produkter. Strands Maskin AB ingår i Miele Elite, en grupp av återförsäljare som kan erbjuda kunderna de absolut bästa avtalen och förmånerna på den professionella marknaden.


Vi anställde Magnus Lind som servicetekniker och installationsmontör. Förutom service och installationer på tvättutrustning är Magnus huvudansvarig för installation och service på automatisk tvättmedelsdosering från Diversey. Strands Maskin har från och med September-05 fått förtroendet att vara auktoriserad återförsäljare, installatör och servicestation för Diversey produkter för professionell tvättutrustning.

Magnus  har lång erfarenhet från branschen och har jobbat med Wascator-produkter under 1990-talet och har efter att varit reparatör på ett fastighetsserviceföretag återvänt till “tvättmaskinsbranchen”. 

 2010
 Kom Cristian Silvestri från Italien, in i företaget där han jobbar som servicetekniker och installationsmontör. Förutom tvättutrustning har han specialiserat sig både på bokningssystem och tvättmedelsdosering.

2012 

Strands Maskin blev auktoriserad återförsäljare och servicestation för Podab professionell tvättutrustning. Strands Maskin AB är PPP-Partner hos Podab, vilket är ”professionell Podab partner” som ger många fördelar för kunderna vid köp av Podab Produkter.

Podab AB är ett svenskt företag som jobbat med professionell tvättutrustning sen 1945.

2014

Då flyttade företaget från Rosenbergsgatan till Väla Norra, Ekvändan 14. I samband med flytten helrenoverades lokalerna och anpassades till verksamheten. Detta innebar ett lyft för företaget och personalen, där nu alla trivs och är nöjda med de nya lokalerna.

2015

I November anställdes Anders Rafstedt som säljare. Anders har lång erfarenhet som säljare och kom närmast från Miele Professional där han var anställd som distriktschef. Anders har tidigare även jobbat med vitvaruförsäljning och varit distriktschef på Elektroskandia för deras professionella Cylinda produkter för fastigheter och företag.

2016

El-Björn, företaget som arbetar med torkrums-avfuktare och torkskåp för professionell användning, valde Strands Maskin AB som samarbetspartner detta år. Vi marknadsför, säljer, installerar samt utför service på deras produkter. Vårt distrikt är nord-västra Skåne samt Malmö/Lund området, även när det gäller deras produkter.

2017

Då föryngrade vi företaget med att anställa Jens Nilsson, 22 år, ung. Jens kommer i första hand att jobba med installationer och service. Jens är företagets träningstokigaste och den fysik han bygger upp på gymmet kommer han att ha nytta av i samband med installationer av de ibland ganska tunga maskiner vi installerar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nya, spännande vägar väntar

 

Lennart Strand är idag ägare av företaget och styrelseordförande. Lennart arbetar förutom med försäljning som affärsutvecklare samt med inköp.

Efter 47 år i branschen kan han det mesta och ser ljust på framtiden. Med det stora kunnandet, kompetensen och erfarenheten som finns i företaget har man stora möjligheter att möta framtida utmaningar och uppdrag. När man har representerat ledande företag inom professionell tvättutrustning i 52 år, så är förutsättningarna goda.

Kvalitet, snabb service, proffsiga installationer, goda relationer med kunder och leverantörer är grunden till den framgång företaget haft sen starten.